Tannkrone

Moderne og Smertefri Tannbehandling
TannlegevaktBestill time

Tannkrone

 En tannkrone kan være løsningen om en fylling ikke lenger er nok til å dekke opp tapet for tannsubstans. Dette vil ofte gi et bedre resultat og ha lenger holdbarhet. En tannkrone er som et skall, ofte med porselen på utsiden, men også i gull. Kronen blir festet til tannen når det er svært lite igjen av den opprinnelige tannen.

Det settes en tannkrone på de fleste rotfylte tenner. Det er fordi de blir skjøre etter rotfyllingen, noe som gir større risiko for at de sprekker og får fraktur. Denne behandlingen utføres også ved bittheving, dvs. hvis du har for lavt bitt og tennene har blitt for korte på grunn av tanngnissing.

Behandling med ny tannkrone er smertefritt når det utføres med tilstrekkelig bedøvelse. I enkelte tilfeller kan ising i tennene forekomme etter behandling da tennene fremdeles er skjøre.

Fire typer tannkroner

  1. Metallkeramikk tannkrone, hvor det er to lag: En indre kjerne som består av metall, med et skall av porselen. Det er den billigste varianten. Den har god holdbarhet, men er ikke like estetisk tilfredsstillende som de andre kronetypene. Før i tiden ble det bare brukt metallkeramiske kroner.
  2. Zirconia/aluminium tannkrone, hvor det er to lag: En indre, forsterket kjerne som i de fleste tilfeller består av zirconia som er et meget sterkt materiale. På toppen kommer et skall av porselen. Holdbar krone med høy estetikk.
  3. Porselenskrone (Emax krone og Empress krone). Hele kronen består av porselen. Den har høy estetikk. Sementering (festing) av tannkronen krever mer presisjon for god holdbarhet. Holdbar krone med svært høy estetikk.
  4. Denne typen er en helkrone som kun består av gull (eller annet edelt metall). Lang holdbarhet.
Tannkrone

Velkomsttilbud til alle nye pasienter - 40% rabatt på undersøkelse

Fra 3. janaur lanserer vi vårt velkomstilbud til alle nye pasienter. For NOK 595 (vanlig pris NOK 1050) tilbyr vi en velkomstpakke som inkluderer undersøkelse, tannrens, enklere fjerning av tannsten, to røntgenbilder og polering med pussepasta*.

* Tilbudet gjelder ikke akuttbesøk

Bestill time

Dette sier folk om Tannlegene på Sinsen

Tannlege som kan det han driver med og er meget flink med pasientene sine. Jeg hadde ikke vært hos tannlege på 4 år pga dårlig erfaring tidligere, nå har jeg endelig funnet meg en tannlege jeg skal dra tilbake til. Meget hyggelig tannlegesekretær også.

Meget hyggelig, imøtekommende og dyktig tannlege. God til å fortelle pasienten hva som gjøres, hvorfor det gjøres og hva man kan forvente underveis, noe som gjør at man føler seg vel ivaretatt. Han har et lystig humør, så besøket mitt var hyggelig (tross boring). 

Tusen takk for hjelpa til verdens beste tannlege, Erik + Sølvi. Har fått limt på «krona» mi på lørdag før nyttårsaften. Det kaller jeg ekstraservice.

Godt nyttår, vi ses snart

HER FINNER DU OSS

Knut Alvssonsvei 1

0574 Oslo

tlf: 22 15 74 64

post@tannlegesinsen.no

ÅPNINGSTIDER

Mandag til Fredag 08.00 – 15.30

Lørdag til Søndag 10.00 – 14.00

***Akuttbehandling etter avtale***