Tannkrone

Få en moderne tannkrone til en fornuftig pris

Dersom du har knekt, eller gjennomført rotfylling på en tann kan det være aktuelt med en tannkrone. Tannlegen du har vært hos vil som regel foreslå en behandlingsplan for å reparere tannen du nettop har fått behandlet.

Lurer du på hva en tannkrone er, eller hva det koster? Her finner du svar på alt du lurer på om tannkroner!

Hos Tannlgene på Sinsen kan du fåt akutt tannlegetime samme dag for en undersøkelse rundt prosessen med å få en krone på tannen din. Vi har gratis parkering, og holder kveldsåpent. Bestill time nå og få drømmesmilet du fortjener!

Victoria HaagensenVictoria Haagensen
09:50 25 Oct 22
Anbefaler på det varmeste å gå til Amrit hos tannlegene på Sinsen, du skal leite lenge etter proffere, grundigere og tryggere behandler en henne. Hun er hyggelig, nøisom og superdyktig i jobben, aldri vært så avslappet å gå til tannlege før. Hos Amrit blir du ivaretatt og all evt frykt for tannlege forsvinner ut døra - beste tannlegen jeg har hatt 🧡🤌🏼
Tiden før min opplevelse med tannlegen på sinsen var preget av en mild skrekk. Tannlegene her tok meg godt imot og gjorde meg trygg, nå ser jeg frem til fremtidige besøk for vedlikehold av gliset:)Kan anbefales!
Borjan DuhonjBorjan Duhonj
13:29 12 Aug 22
Jeg var innom Tannlegene på Sinsen i sommer. Vil absolutt anbefale videre til venner og familie. Ikke bare er hele teamet veldig hyggelige men også tannlegene er veldig grundige og tar seg god tid til behandlingene. Tror ikke jeg går noe annet sted etter dette!! 💃
Fin lokasjon (for meg), rene og ryddige lokaler, hyggelige og dyktige medarbeidere. De tar seg god tid til å forklare hva som skal skje, og å svare på spørsmål.
Elin FjellElin Fjell
22:12 01 Jul 22
En fantastisk tannklinikk med dyktige og medmenneskelige ansatte. Etter å ikke ha turt å gå til tannlegen på mange år, har jeg nå fått god hjelp, og vil fortsette her!
js_loader

Vanlige spørsmål

En tannkrone er et skall av Zirconia/metallkeramikk/porselen som semneteres utenpå din originale tann. Kroner brukes på tenner som ikke kan repareres med en vanlig fylling.

Prisen på en tannkrone avhenger av materialet du ønsker kronen laget i. Man kan velge mellom Zirconia, metallkeramikk, eller porselen. Generelt veileder vi fra NOK 6490,- Dette inkluderer tannteknikkerkostnader i forbindelse med produksjon av kronen.

 En tannkrone kan være løsningen om en fylling ikke lenger er nok til å dekke opp tapet for tannsubstans. Dette vil ofte gi et bedre resultat og ha lenger holdbarhet. En tannkrone er som et skall, ofte med porselen på utsiden, men også i gull. Kronen blir festet til tannen når det er svært lite igjen av den opprinnelige tannen.

Når vi skal lage en tannkrone begynner prosessen med at tannlegen sliper til tannen kronen skal sitte på. Hos Tannlegene på Sinsen bruker vi en digital 3D scanner til å ta et digitalt avtrykk av tannen. Dette gir bedre resultater i form av passform på kronen, og gjør det lettere for tannlegen å utforme kronen slik pasienten ønsker den. Det digitale avttrykket sendes så til vår tannteknikker. Når kronen er ferdigprodusert kaller vi pasienten inn til sementering av kronen. Dette er en rask og smertefri prosess.

Fire typer tannkroner

  1. Metallkeramikk tannkrone, hvor det er to lag: En indre kjerne som består av metall, med et skall av porselen. Det er den billigste varianten. Den har god holdbarhet, men er ikke like estetisk tilfredsstillende som de andre kronetypene. Før i tiden ble det bare brukt metallkeramiske kroner.
  2. Zirconia/aluminium tannkrone, hvor det er to lag: En indre, forsterket kjerne som i de fleste tilfeller består av zirconia som er et meget sterkt materiale. På toppen kommer et skall av porselen. Holdbar krone med høy estetikk.
  3. Porselenskrone (Emax krone og Empress krone). Hele kronen består av porselen. Den har høy estetikk. Sementering (festing) av tannkronen krever mer presisjon for god holdbarhet. Holdbar krone med svært høy estetikk.

Moderne tannbehandling

Pris på tannkrone

Prisen på en tannkroen avhenger hovedsakelig av hvilket material du velger å lage kronen i. Du kan velge mellom Zirconia, keramikk, metallkeramikk, eller porselen. Generelt veileder vi våre pasienter på en pris fra. NOK 6490 – dette inkluderer tannteknikkerkostnader forbundet med produksjonen av tannkronen. Vi anbefaler våre pasienter å kommer innom for en undersøkelse til 595kr og få presentert et komplett kostnadsoverslag.

Dette gir pasientene våre muligheten til å ta med kostnadsoverslaget hjem og vurdere tilbudet i fred. Våre tannleger kan også bistå med delbetaling eller finansiering gjennom Svea finans om dette skulle være interessant.

Moderne tannbehandling - 3D scan

Hos Tannlegene på Sinsen benytter vi oss av en Trios 3 Shape scanner til å ta digitale avtrykk. Ved å ta i bruk moderne utstyr reduserer vi feilmarginen ved at vi får produsert tannkroner av høy kvalitet med høy fokus på detaljer. Det gjør at prosessen går fortere, og pasienten får et bedre produkt som helhet.

Våre tannleger vil bistå med valg av material for tannkronen. Det er flere faktorer å hensynta, og Tannlegene på Sinsen vil presentere alle dine muligheter, i tillegg til å kartlegge fordeler og ulemper med de ulike materialene.

Hvor lenge varer en krone på tann?

En tannkrone varer i mange år gitt at man er flink til å vedlikeholde den. Dette innebærer at man går på en årlig undersøkelse hos tannlegen og sørger for at man holder det rent og bakteriefritt i området rundt tannen du har sementert kronen på.

Selve kronen er kunstig laget, og vil naturlig ikke få noen «hull». Problemet er kontaktpunktet mellom den naturlige delen av tannen din, og kronen. Da dette området er vanskeligere å holde rent, er det naturlig at det er nettopp der man etterhvert får hull. God tannhygiene i kombinasjon med jevnlige kontroller hos tannlegen eller tannpleier skal være nok til at kronen holder seg hel i flere år.

Når velger man krone istedenfor en fylling?

Tannkrone kan være nødvendig eller et godt alternativ ved ulike scenarioer. Dersom tannen er råtnet bort, og det ikke er nok tannsubstans (tannmasse) igjen, vil ikke fyllinger være godt nok i forhold til funksjonalitet. I en slik situasjon er det bedre å redde det som er igjen av tannen med en tannkrone.

På rotfylte tenner vil tannen ofte være porøse og sensitive for fraktur. Den vanligste komplikasjonen med rotfylte tenner er at de sprekker, og deler tannen i to. En kunstig tannkrone i et solid material vil beskytte tannen og verne den som et skjold over tannen. En tannkrone blir ofte anbefalt av tannlegen etter en rotfylling for å bedre suksessraten.

Pasienter som har slitte tenner pga tanngnissing vil ofte oppnå et bedre bitt med en tannkrone. Den kunstige delen er med på å jevne ut tennene og bedre både funksjonalitet og estetikk. En solid krone er ofte en mer langsiktig løsning med bedre funksjonalitet. Hør med din tannlege om hva som anbefales for nettopp deg.

Vil du vite pris på en tannrkrone? Kom innom for en undersøkelse og få et komplett kostnadsoverslag.