Narkose Tannlege

Narkose Tannlege

Vi tilbyr narkosebehandling hos tannlegen til pasienter som lider av tannlegeskrekk. Under narkosen vil pasienten sove dypt og ikke kjenne noen form for ubehag.

Vi utfører alle type tannbehandlinger under narkose – som å trekke ut eller operere ut visdomstann i narkose, implantater, kroner og broer, etc. (Narkose Tannlege).

Vi anbefaler dette kun til pasienter som har et stort behandlingsbehov hvor frykten for tannlegen kommer i veien for nødvendig behandling. I førsteomgang ønsker vi å tilby en konsultasjonstime hvor vi tar en uforpliktende prat. Konsultasjonen koster 595kr.

Vår anestesilege i samarbeid med en sykepleier vil stå ansvarlig for narkosebehandlingen og gjøre de nødvendige medisinske vurderingene under tannlegebehandlingen. Du er derfor i trygge hender med personell som har solid kompetanse på narkosebehandling.

Narkose behandling hos tannlegen med fullt personal kan være dyrt – og vi anbefaler derfor våre pasienter å benytte seg av våre  konsultasjonstimer først. Les mer om tannlegeskrekk – 5 tips mot tannlegeskrekk.

Tannbehandling under narkose vil alltid involvere en liten risiko og derfor ønsker vi alltids å utforske andre alternative behandlingsformer i dialog med pasienten. Kom gjerne innom for en konsultasjonstime
for å høre med om de ulike mulighetene vi tilbyr.

Narkose behandling hos tannlegen kan være løsningen for mange pasienter, men vi anbefaler på
det sterkeste å konsultere med en tannlege først.

Når anbefaler vi narkose behandling?

  • Dersom du har alvorlig tannlegeskrekk (odontofobi) kan narkosebehandling hos tannlegen være løsningen 
  • Dersom du skal ha langvarige og kompliserte behandlinger 
  • Ved sykdommer som gjør det vanskelig med vanlig tannbehandling 
  • Dersom du har ne sterk brekningsrefleks som gjør det vanskelig for tannlegen å utføre behandlingen
Tannlege Narkose Oslo

Narkose hos tannlegen

Prosessen:

1. Introduksjonssamtale

Prosessen starter med en uforpliktende konsultasjon med en av våre tannleger som fokuserer på tannlegeskrekk. Her vil du får svar på spørsmål rundt følgende punkter:

  • Behandlingsplan
  • Mulighet for refusjon via HELFO ordningen
  • Finansieringsplan gjennom Svea finans
  • Oppfølgingsplan etter endt behandling

2. Narkoseteamet

Tannlegene på Sinsen har et tett samarbeid med vår faste anestesiteam som vi  har lang og god erfaring med. Teamet består av en anestesilege og en anestesisykepleier som oppfyller alle kravene i Norsk Standard for Anestesi. Dette er et høykvalifisert, håndplukket team.

Ved å sikre god dialog mellom pasient, tannlege og anestesiteamet forsikrer vi oss om et godt resultat og en god pasientopplevelse. Narkose hos tannlegen er like trygt som som narkosebehandling på sykehuset.

3. Informasjon om behandling og presentasjon av kostnadsoverslag

I dialog med tannlegen vil man utarbeide en behandlingsplan og kartlegge hvor lenge en trenger å være under narkose. Deretter planlegger man selve dagen fra ankomst til hjemreise. Vi vil alltid presentere et fullstendig kostnadsoverslag for pasienten. Våre tannleger vil også stå behjelpelig med eventuelle refusjoner fra HELFO ordningen om du skulle ha krav på dette. Tannlegeskrekk faller dessverre ikke under HELFO orndingen, og man får derfor ingen støtte for narkose under tannbehandlingen om dette er årsaken for narkosen. Men det er mulig å få HELFO dekning på selve tannbehandlingen om du har krav på dette.

Victoria HaagensenVictoria Haagensen
09:50 25 Oct 22
Anbefaler på det varmeste å gå til Amrit hos tannlegene på Sinsen, du skal leite lenge etter proffere, grundigere og tryggere behandler en henne. Hun er hyggelig, nøisom og superdyktig i jobben, aldri vært så avslappet å gå til tannlege før. Hos Amrit blir du ivaretatt og all evt frykt for tannlege forsvinner ut døra - beste tannlegen jeg har hatt 🧡🤌🏼
Tiden før min opplevelse med tannlegen på sinsen var preget av en mild skrekk. Tannlegene her tok meg godt imot og gjorde meg trygg, nå ser jeg frem til fremtidige besøk for vedlikehold av gliset:)Kan anbefales!
Borjan DuhonjBorjan Duhonj
13:29 12 Aug 22
Jeg var innom Tannlegene på Sinsen i sommer. Vil absolutt anbefale videre til venner og familie. Ikke bare er hele teamet veldig hyggelige men også tannlegene er veldig grundige og tar seg god tid til behandlingene. Tror ikke jeg går noe annet sted etter dette!! 💃
Fin lokasjon (for meg), rene og ryddige lokaler, hyggelige og dyktige medarbeidere. De tar seg god tid til å forklare hva som skal skje, og å svare på spørsmål.
Elin FjellElin Fjell
22:12 01 Jul 22
En fantastisk tannklinikk med dyktige og medmenneskelige ansatte. Etter å ikke ha turt å gå til tannlegen på mange år, har jeg nå fått god hjelp, og vil fortsette her!
js_loader

Narkose under tannbehandling

Spørsmål og svar

Hos Tannlegene på Sinsen utfører vi tannbehandling under narkose flere ganger i måneden. Ventetiden er derfor sjeldent lengre enn 2 uker.

Under behandlingen vil vi ha en en anestesilege og anestesisykepleier tilstede. Dette er et håndplukket team med lang erfaring. Vi har et tett samarbeid, og lang historikk sammen. Tannbehandling under narkose anses derfor som veldig trygt med minimal risiko.

Narkose under tannbehandling kan i enkelte tilfeller bli gradvis dekket av Helfo ordningen. Våre tannleger tar seg av papirarbeidet og presenterer dine muligheter, samt et komplett kostnadsoverslag når du kommer på konsultasjon.

Tannebhandling under narkose egner seg for pasienter som lider av sterk tannlegeskrekk, eller har andre former for brekningstendenser. Narkose kan også være et godt alternativ for de som skal gjøre mer omfattende tannbehandling med større inngrepen. Andre pasienter ønsker ikke å være våken under tannbehandlingen av andre årsaker. Våre tannleger vil bistå med prosessen uavhengig av din årsak, og presentere deg dine muligheter.

Hva koster narkose hos tannlegen?

Narkose hos tannlegen er relativt dyrt. Hos Tannlegene på Sinsen begynenr prosessen med en kosultasjon hos tannlegen for å avgjøre behandlingsbehovet. Denne konsultasjonen koster 595kr. Gitt at man går videre med prosessen vil vi deretter hente inn  anestesilege og anestesisykepleier for å administrere narkosen under tannbehandlingen.

Kostnaden ved narkose under tannbehandlingen er basert på hvor mange timer man behøver anestesi-teamet. Generelt veileder vi våre pasienter fra NOK 10.000 for selve narkosen. Selve tannbehandlingen vil komme i tillegg til dette. Da dette er en relativt stor kostnad, vil vi kun anbefale dette til pasienter som ikke kan behandles under andre alternativer. Våre tannleger vil presenetrere de ulike alternativene dine under konsultasjonen. Dette vil bli vurdert individuelt basert behovet.

Under konsultasjonen vil du bli presentert et fullstendig kostnadsoverslag som du kan gå hjem og vurdere. Vi vil også stå behjelpelig med å ordne finansiering gjennom Svea finans om dette skulle være ønskelig. Sammen finner vi en løsning for nettopp din situasjon. Pris på narkose vil som sagt variere med behandlingsbehovet – men våre tannleger finner en optimal løsning for nettopp deg.

Hva er ventetiden for tannbehandling under narkose?

Hos Tannlegene på Sinsen forstår vi at narkose under tannbehandling ofte er siste utvei. I en slik situasjon er det ikke speiselt gunstig å måtte vente i flere måneder på å få den hjelpen du trenger. Hos oss er derfor ventetiden maks en måned avhengig av når du kommer inn til konsultasjon. Vi setter av faste dager til narkosebehandling og har en sømløs prosess fra konsultasjon til du kommer hjem etter endt behandling.

Man kan også oppsøke den offentlige sektoren for konsultering rundt narkose under tannbehandling. Ventetiden er dessverre ofte lengre, og HELFO stiller strrenge krav for å få innvilget støtte til narkosebehandling. Slik ordningen er i dag dekkes dessverre ikke tannlegeskrekk. Vi skjønner at dette kan føre til komplikasjoner, og setter pasienter i en vankselig situasjon. Vi tilbyr derfor finansiering gjennom SVEA finans, slik at man ikke trenger å utsette behandlingen.

Kan man få HELFO dekning for tannbehandling under narkose?

Dessverre dekker ikke lenger HELFO tannbehandling under narkose. Det finnes offentlige instanser hvor man kan få dekket narkose, men ventetiden er ofte svært lang. Vi forstår at tannlegeskrekk er et tema som kanskje dessverre ikke finnes nok informasjon om. Narkose under tannbehandling har tidligere vært dekket av HELFO, men med er reduskjon i tilbudet fra velferdsstaten har dette i senere tid falt ut av systemet. Det er viktig å bemerke seg at HELFO ikke dekker tannbehandling under narkose i den private sektoren. Det finnes offentlige instanser som fortsatt kan gi deg HELFO dekning, men dessverre gjelder dette ikke for pasienter med tannlegeskrekk.

Finansiering - Svea Finans

Narkose under tannbehandling kan være en relativt dyr affære. I tillegg til tannlegen, og sekretæren vil man behøve et anestesi team med anestetsilege og anestesisykepleier. Videre er ofte behandlingsbehovet stort, da man har utsatt tannlegebesøket i lang tid. For å gjøre det så kostandseffektivt som mulig for pasienten vil våre tannleger fullføre hele behandlingen under en omgang når narkose-teamet først er på plass. Vi forstår at narkose ofte er siste utvei for pasienten, og da ønsker man ikke å utsette behandlingen ytterligere på grunn av finansielle årsaker.

Derfor har tannlegene på Sinsen inngått et samarbeid med Svea Finans for finansiering av narkosebehandling. Våre tannleger vil bistå med søkandsprosessen og presentere et komplett kostnadsoverslag som man sender inn til Svea for godkjenning. Gitt at søkanden godkjennes vil vi fortsette prosessen med å klargjøre deg som pasient for narkose under tannbehandlingen.

Trekke visdomstenner under narkose

En av de vanligste årsakene til at pasienter oppsøker oss for narkose under tannbehandling er trekking av visdomstenner. Trekking av visdomstenner er noe mer komplisert enn vanlige tenner, og krever ofte kirurgisk fjerning. Dette kan oppleves som smertefullt selv under bedøvelse.

Hos Tannlegene på Sinsen har vi god erfaring med trekking av visdomstenner under narkose. Vi forstår at pasienter kan grue seg til trekkingen, og at enkelte ønsker å gjennomføre dette under narkose. Ofte er det en kombinasjon av tannlegeskrekk og vegring mot smerte som resulterer i trekking av visdomstenner under narkose.

Velger man å benytte seg av narkose vil selve trekking være hetl smertefritt. Du vil våkne etter narkosen uten visdomstennene. Enkelte opplever en ømhet, men dette vil gradvis bli borte. Da behandlingen med narkose er relativt kostbart, anbefaler vi våre pasienter å trekke alle visdomstennene på en gang når de først skal gjennomføre prosessen.

Vi har faste tannleger som utfører disse behandlingene under narkose, og anestilegen og sykepleieren er nøye håndplukket av oss. Trekking av visdomtenner under narkose er vanlig prosess på klinikken vår, og vi har tannleger med svært god erfaring på dette området.

Tannimplantat under narkose

Veldig mange av våre pasienter oppsøker oss for tanniplantat under narkose. Da man ofte har utsatt tannbehandlingen i en lang tid, er enkelte nødt til å vurdere tannimplantat under narkose som et alternativ. Dette kommer av at tennene er blitt så dårlige at tannlegen ikke har noe å jobbe med.

Implantater er et godt alternativ for de som ønsker å erstatte tannen sin med noe som varer lenge, samtidig som man beholder tyggeevnen sin. Dersom tannlegeskrekk har vært årsaken for å utsette den nødvenidge tannbehandlingen, kan det være ekstra skummelt å vurdere tannimplantater. Derfor tilbyr vi narkose under behandlingen for pasientene som ønsker dette alternativet.

Under narkosen vil du som pasient ikke kjenne noe smerte.En viss ømhet vil du kjenne på i etterkant av behandlingen, men dette vil gå over med tiden. Narkose under tannbehandlingen er derfor et svært godt alternativ for de som generelt har vansker for å gå til tannlegen.

Ønsker du å utforske dine muligheter for narkose? Kom innom for en uforpliktende konsultasjon til kun 595kr. Våre tannleger vil svare på dine spørsmål og presentere en klomplett behandlingsplan, samt kostnadsoverslag.