Rotfylling

Moderne og Smertefri Tannbehandling
TannlegevaktBestill time

Rotfylling

Når nerven inne i tannroten har blitt skade eller betent vil man trenge en såkalt rotfylling. Dette kan blant annet skyldes karies, lekkasje i en fylling, periodontitt (tannløsning), tanngnissing eller et slag mot tannen. En betent nerve trenger ikke nødvendigvis å gi noen form for symptomer, men ofte vil man ha økt sensitivitet for varmt og kaldt eller føle et sterkt ubehag i form av hevelse og ømhet.

Slik form for ubehag ved en delvis skadet – eller død nerve behandles ved at det døde vevet fjernes før rotkanalen fylles med rotfyllingsmaterial. Et slikt inngrep blir gjort for å redde tannen og hindre den fra å råtne (dø). Som oftest vil tannen kjennes og se frisk ut etter en rotfylling. Nerven vil være fjernet og er derfor i prinsipp følelsesløs, men fordi din hjerne mottar sanseinntrykk fra nabotennene vil de fleste pasientene merke liten forskjell.

 

Rotfylling

En tann består i all hovedsak av to deler; kronen som er det du forbinder som selve tannen (det hvite), og selve tannroten som er selve tannkjøttet som som fester tannen til selve kjevebeinet. Kronen tåler å bli utsatt for bakterier og vil ikke påvirkes i stor grad av dette. Tannroten derimot trenger å være i et miljø uten noe nærvær av bakterier. I mellomsjiktet her har du et hulrom i tannen hvor selve nerven i tannen befinner seg. Dette hulrommet kaller vi Pulpa, og det er her vi ofte får en infeksjon som følger av hull i tannen (kronen).

Velkomsttilbud til alle nye pasienter - 40% rabatt på undersøkelse

Fra 3. janaur lanserer vi vårt velkomstilbud til alle nye pasienter. For NOK 595 (vanlig pris NOK 1050) tilbyr vi en velkomstpakke som inkluderer undersøkelse, tannrens, enklere fjerning av tannsten, to røntgenbilder og polering med pussepasta*.

* Tilbudet gjelder ikke akuttbesøk

Bestill time

Dette sier folk om Tannlegene på Sinsen

Tannlege som kan det han driver med og er meget flink med pasientene sine. Jeg hadde ikke vært hos tannlege på 4 år pga dårlig erfaring tidligere, nå har jeg endelig funnet meg en tannlege jeg skal dra tilbake til. Meget hyggelig tannlegesekretær også.

Meget hyggelig, imøtekommende og dyktig tannlege. God til å fortelle pasienten hva som gjøres, hvorfor det gjøres og hva man kan forvente underveis, noe som gjør at man føler seg vel ivaretatt. Han har et lystig humør, så besøket mitt var hyggelig (tross boring). 

Tusen takk for hjelpa til verdens beste tannlege, Erik + Sølvi. Har fått limt på «krona» mi på lørdag før nyttårsaften. Det kaller jeg ekstraservice.

Godt nyttår, vi ses snart

HER FINNER DU OSS

Knut Alvssonsvei 1

0574 Oslo

tlf: 22 15 74 64

post@tannlegesinsen.no

ÅPNINGSTIDER

Mandag 08.00 – 15.30
Tirsdag 08.00 – 15.30
Onsdag 08.00 – 20.00
Torsdag 08.00 – 20.00
Fredag 08.00 – 15.30

***Akuttbehandling etter avtale***