Rotfylling

Moderne og skånsom rotfylling

Har du en dunkende smerte i tannen? Når nerven inne i tannroten har blitt skade eller betent vil man trenge en såkalt rotfylling. Dette kan blant annet skyldes karies, lekkasje i en fylling, periodontitt (tannløsning), tanngnissing eller et slag mot tannen. En betent nerve trenger ikke nødvendigvis å gi noen form for symptomer, men ofte vil man ha økt sensitivitet for varmt og kaldt eller føle et sterkt ubehag i form av hevelse og ømhet.

Lurer du på hvordan rotfyllingen utføres, hva det koster og hvor lang tid det tar? Her finner du svar på alle dine spørsmål for å forberede deg til rotfyllingen.

Hos Tannlgene på Sinsen kan du fåt akutt tannlegetime samme dag for rotfylling. Vi har gratis parkering, og holder kveldsåpent. Bestill time nå og bli kvitt smertene idag!

Pris på rotfylling avhenger av hvilken tann det er, tiden det tar å rotfylle tannen, hvor komplisert rotfylling er, og antall rotkanaler som skal rotfylles. Vår veiledende pris starter på NOK 3990,- I tillegg kommer prisen på en fylling eller krone på toppen av tannen. Våre tannleger vil alltid presentere et kostnadsoverslag som du pasient kan vurdere.

Ved delvis skadet eller død nerve behandles det ved at det døde vevet (pulpaen) fjernes før rotkanalen fylles med rotfyllingsmaterial. Selve utrensingen av kanalene foregår med tynne nåler i kombinasjon med røntgenbilder og elektroniske verktøy til å måle kanalenes dybde. Et slikt inngrep blir gjort for å redde tannen og hindre den fra å råtne (dø). Som oftest vil tannen kjennes og se frisk ut etter en rotfylling. Nerven vil være fjernet og er derfor i prinsipp følelsesløs, men fordi din gjerne mottar sanseinntrykk fra nabotennene vil de fleste pasientene merke liten forskjell.

Rotfylling av en tann anses som et godt alternativ til å trekke tannen. Tanntrekking er en rimeligere løsning, men dersom du skal erstattte denne tannen senere med for. eks et implantat, vil dette blir veldig mye dyrere. Våre tannleger vil alltid abefale å beholde din originale tann, gitt at den kan reddes.

Tannlegene på Sinsen tilbyr delbetaling og finansiering gjennom Svea finans. Våre tannleger vil bistå med prosessen slik at du ikke trenger å utsette behandlingen du trenger.

Victoria HaagensenVictoria Haagensen
09:50 25 Oct 22
Anbefaler på det varmeste å gå til Amrit hos tannlegene på Sinsen, du skal leite lenge etter proffere, grundigere og tryggere behandler en henne. Hun er hyggelig, nøisom og superdyktig i jobben, aldri vært så avslappet å gå til tannlege før. Hos Amrit blir du ivaretatt og all evt frykt for tannlege forsvinner ut døra - beste tannlegen jeg har hatt 🧡🤌🏼
Tiden før min opplevelse med tannlegen på sinsen var preget av en mild skrekk. Tannlegene her tok meg godt imot og gjorde meg trygg, nå ser jeg frem til fremtidige besøk for vedlikehold av gliset:)Kan anbefales!
Borjan DuhonjBorjan Duhonj
13:29 12 Aug 22
Jeg var innom Tannlegene på Sinsen i sommer. Vil absolutt anbefale videre til venner og familie. Ikke bare er hele teamet veldig hyggelige men også tannlegene er veldig grundige og tar seg god tid til behandlingene. Tror ikke jeg går noe annet sted etter dette!! 💃
Fin lokasjon (for meg), rene og ryddige lokaler, hyggelige og dyktige medarbeidere. De tar seg god tid til å forklare hva som skal skje, og å svare på spørsmål.
Elin FjellElin Fjell
22:12 01 Jul 22
En fantastisk tannklinikk med dyktige og medmenneskelige ansatte. Etter å ikke ha turt å gå til tannlegen på mange år, har jeg nå fått god hjelp, og vil fortsette her!

Pris på rotfylling

Prisen på en rotfylling vil variere basert på hvilken tann det er, hvor komplisert prosessen er, hvor mange kanaler som skal rotfylles, og hvor dype kanlene er. Generelt veileder vi med en *fra pris på NOK 3990,-. Ulike røtter har ulike antall nervekanaler, og det er med på gjøre utrensingen mer tidkrevende og komplisert. Vi anbefaler derfor alle pasienter å komme innom for en undersøkelse slik at tannlegen kan vrudere tannen og presentere et kostnadsoverslag.

Fra prisen vår inkluderer ikke fylling eller krone på toppen av tannen. Du finner en komplett oersikt over våre priser under Prisliste.

Rotfylling forklart steg for steg

Seansen med rofylling foregår som regel over to omganger hos tannlegen. I enkelte tilfeller vil man mått komme innom klinikken opp til tre ganger. Under det første besøket renses pulpaen ut, og det blir lagt en midlertidig fylling. Ved andre besøk forsikrer man seg om at kanalene er renset riktig, og fullfører prosessen med rotfylling.

Rotfylling del 1

Hos Tannlegene på Sinsen begynner prosessen med en undersøkelse hos en av våre tannleger. Vi tar bilder av tannen det er snakk om og gjør en vurdering på hullets omfang, og alternativer for behandling. Du vil deretter bli presentert et komplett kostnadsoverslag, samt en behandlingsplan for hva som må gjøres.

Selve behandlingen begynner med at vi tetter igjen hullet. Gitt at nerven fortsatt lever (har følelse), får man lokal bedøvelse. Deretter åpner vi tannen og lokaliserer nervekanalene. Vi isolerer tannen med en kofferdam (plastikkduk) for å unngå bakteriespredning. Nå er det klart for tannlegen å begynne å rense ut kanalene i tannen.

Selve utrensingen av kanalen foregår ved tynne nåler som renser ut den døde nerven, og resten av pulpaen. Vi benytter oss av moderne elektronisk utstyr til å kartlegge kanalene, slik at tannlegen får med seg alt av rester. Dette er med på å sikre at man ikke får noen form for infeksjoner på et senere tidspunkt. Vi skyller samtidig med bakteriedrepende middel og spyler ut eventuelle rester etter nerven.

Når alt av bakterier og nerverester er fjernet, blir kanalene tørkelagt. Avslutningsvis blir det lagt en bakterietett midlertidig fylling på toppen av tannen. Om 7-10 dager vil du bli innkalt til ny time for å fullføre behandlingen.

Rotfylling del 2

Tannlegen vil gjøre en komplett undersøkelse og forsikre seg om at utrensingen var vellykket og at det ikke er noen form for bakterinfeksjon rundt tannen. Gitt at alt ser friskt ut, kommer kofferdammen på igjen for å isloere tannen. Denne gangen vil tannlegen bruke et naturbasert gummimateriale kalt «guttapercha» til å lime fast i røttene. Avsluntingsvis legger man en ny permanent fylling. Tannen er nå ferdig rotfylt.

Hvorfor rotfylle tannen istedenfor å trekke den?

Gitt at det er nok tannmasse igjen , og tannen kan reddes på en forsvarlig måte anbefaler  våre tannleger å ikke trekke tannen. Å trekke en tann er rimeligere på kort sikt, men gitt at du senere ønsker å erstatte den vil dette være mer kostbart enn en vanlig rotfylling. Vi anbefaler våre pasienter å beholde deres naturlige tenner så lenge det er mulig. En god rotfylling holder flere år gitt at man holdet det rent og tar vare på tannen.

En rotfylt tann vil være svakere da den nå er fylt opp med masse der nerven tidligere lå. Vi anbefaler å holde det rent rundt tannen og generelt være litt forsiktig. Roten og kronen på en rotbehandlet tann har lettere for å sprekke opp sammenlignet med vanlig friske tenner. I en frisk tann er pulpa fylt med blodkar, nerver og bløtvev. Dette holder tannen fuktig og myk. Når dette renses ut i forbindels med en rotfylling, blir denne massen erstattet med rotfyllingsmasse. Dette gjør tannen tørr og sprø slik at den lettere kan sprekke opp.

Pris på rotfylling? - Se vår prisliste